Студентський клуб

SPORTLINE

Сумський державний університет


ЕлІТний Джаз

31 березня в «Sportline» незвична та загадкова подія — «Elit Jazz Night» — вечір джазової музики. Зранку організатори приїхали сюди, аби прикрасити кафе різними власноруч вирізаними нотами, надувними кульками, розставити столи, накриті білими скатертинами, на яких поставили свічки, що доповнювали романтичну атмосферу.

На годиннику 17:30, а люди вже підходять. За словами Даші, плануючи цей вечір, вони розраховували на 50 людей, хоча й боялися, щоб хоча 40 прийшло. Однак в день розміщення інформаційного посту в соціальних мережах була розкуплена половина квитків, а згодом і усі. Довелося збільшувати кількість місць з 50 до 80.

О 18:30 усі гості вже сидять за столиками, а залом починає пускатися дим. Вимикають світло. Затихає музика на кілька хвилин і на сцену виходить ведучий — Денис Андріяш із привітальним словом про унікальний для ЕлІТу та СумДУ в цілому, захід.

«Jazz — не стиль музики або одягу. Це мелодія душі»

У білих сорочках з червоними або чорними краватками виходить на сцену інструментальний ансамбль «FuzzBuzz» . По черзі вслухаєшся у кожен музичний інструмент та починаєш закохуватися у джаз.

Сьогоднішній вечір організований вокалістами ЕлІТу. Саме вони створили затишну атмосферу та чарівну музичну програму, наповнену відомими джазовими хітами.

Вокалісти виступали дуетами, трійками, квартетами. Кожен з них створював свій образ, який наче поглинав усіх присутніх. Також, були й сольні виконавці:

Поліна Гречишкіна — «муза ЕлІТу», яка має надзвичайний джазовий голос. Її виконання пісень захоплювало присутніх і усі заворожено аплодували та слухали.

Ярослав Щепотін — юнак, який своїми піснями доторкався до душ гостей. «Can`t Take My Eyes Off You», «Feeling Good» — ці та інші композиції невпинно супроводжувалися оваціями гостей.

Олександра Бублій — студентка першого курсу, яка вже неодноразово виступала для студентів СумДУ та не тільки. Вона постійно змушує дивуватися «як така юна дівчина, може брати такі високі ноти».

Вечір і справді світський: без спиртного та з класичним дрес-кодом, а між піснями ведучий розповідав цікаві факти із життя відомих джазових виконавців та композиторів: Френка Сінатри, Ніни Сімон, Рея Чарльза та інших.

Першоджерело можна знайти тут

Альбом з усіма фотографіями з заходу тут

Переглянуто: 1383